Commotie rond de Koer: het zal beteren!

De voorbije dagen zijn veel Wevelgemse jongeren moe maar zeer voldaan teruggekeerd van alweer een fantastisch kamp. Met dank aan hun leiders en veel vrijwilligers! 

Helaas heeft het moment van laden en lossen van de vrachtwagens dit jaar bij veel leiders en ouders wel een zure smaak nagelaten. De reden: het vele sleuren van en naar de achterkant van de Porseleinhallen, in plaats van zoals altijd alles rechtstreeks op ‘De Koer’.

Geen toffe situatie.

We hebben begrip voor de reacties. En vooral: we hóren jullie. Het was dit jaar extra zwaar. En voor de vrachtwagenchauffeurs was het absoluut geen simpele opgave. Niet voor herhaling vatbaar.

Een eenmalige situatie 

Hoe het komt dat het dit jaar zo moest? Omdat we – daar zal iedereen het over eens zijn – bezig zijn met een prachtige en veilige speelomgeving te ontwikkelen voor de scholen en de jeugdbewegingen. En omdat de aannemer nu dus volop aan het werk is in de Deken Jonckheerestraat. De wegen zijn in aanleg maar de werf is nog niet opgeleverd. De gemeente kan daar nu geen zwaar verkeer toelaten. 

Het gaat (onder meer) over aansprakelijkheid bij schade. De aannemer rijdt daar uiteraard wél met vrachtwagens rond, anders krijg je zulke werken nooit uitgevoerd.

En dan krijg je dus dat rare beeld ter plekke van zware vrachtwagens die laden, lossen, geparkeerd staan op een plek waar de jouwe niet mag komen. Tuurlijk trek je dan rare ogen. Dat onbegrip is zeer begrijpelijk.

Volgend jaar anders

Het is de bedoeling dat deze zone na de werken zo verkeersvrij mogelijk blijft. Veilig om te spelen. Te wandelen, te fietsen.

Nu moeten we eerst met z’n allen even door dit moment heen. Nogmaals, we hóren jullie, en we gaan er in overleg met de jeugdbewegingen en alle betrokken partijen voor zorgen dat het laden en lossen van de vrachtwagens volgend jaar weer véél vlotter kan.

Tegen dan heeft onze jeugd een échte eigen zone in Wevelgem, met véél groen, en veel sport- en spelmogelijkheden. Met goeie lokalen voor de jeugdbewegingen en nog altijd een Porseleinhallen om te fuiven en waar ze spaghettiavonden en stoofvleesnamiddagen kunnen organiseren om de kas te spijzen.

'T is de jeugd die deugt. En we zijn hard aan het werken om die jeugd een nog betere omgeving te schenken.

#LOVE8560

Betrokken mandataris:
Jan Seynhaeve
Burgemeester
Bas Surmont
Schepen
Stijn Tant
Schepen
Thema's
Deelgemeenten:
Publicatiedatum:
29 augustus 2023