Installatie glasvezel (fiber) tijdelijk stopgezet

De toekomst is deels digitaal en als gemeente mogen we die trein niet missen. Daarom wordt de laatste maanden overal in de gemeente het glasvezelnetwerk van Proximus onder de grond gestoken. Dat zijn grote werken die helaas niet zonder hinder kunnen verlopen, maar als ze achter de rug zijn, ga je in 8560 wél toegang hebben tot heel snel en stabiel internet. We staan dus 100% achter de keuze om de glasvezel (fiber) in onze gemeente uit te rollen.

Betrokken mandataris:
Stijn Tant
Schepen
Thema's
Deelgemeenten:
Publicatiedatum:
6 juli 2024

Het zal je zeker niet zijn ontgaan: de voorbije maanden liggen er in onze gemeente veel voetpaden open voor de installatie van de glasvezelkabel. De bedoeling is uiteraard dat alle voetpaden weer in hun oorspronkelijke staat worden hersteld. Alleen blijkt dat op veel plaatsen niet het geval. Er komen veel klachten binnen over losliggende tegels, gebrekkige materialen, planten die vernield worden…

Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn, dus grijpen we in. Onze schepen van Openbare Werken Stijn Tant heeft Proximus nu verboden om nog nieuwe werken te beginnen in onze gemeente. 

Er is al 89 kilometer kabel getrokken in onze straten, er staan er nog 2,8 op de planning. Die mogen pas worden aangevat als élke meter straat en voetpad van de al gelegde 89 kilometer mooi is afgewerkt. Dat moet nu absolute prioriteit krijgen.

Onze diensten overleggen tweewekelijks met de aannemer. We wijzen dan telkens op klachten van onze inwoners en dringen elke keer aan op een snelle en correcte herstelling. Maar ondanks een duidelijke melding van de problemen, merken we geen verbetering. De maat is nu echt wel vol. Voor eind augustus moet Proximus de herbestrating meter per meter laten controleren en in orde brengen. Er moet correct worden uitgevoerd wat we zijn overeengekomen.

Stijn Tant - schepen van Openbare Werken

Deel dit artikel